Uncategorized

7 motive pentru care să porți lână pe munte

Retezat iarna

Mi-a luat peste 15 ani de mers pe munte până am descoperit lâna merinos, însă după aceea nu am acceptat să port altceva. Cel puțin în ceea ce privește stratul de bază – hainele purtate direct pe piele.

Iată și motivele:

1. Lâna merinos dezvoltă foarte greu mirosuri neplăcute

Pentru că are capacitatea de a absorbi foarte repede și foarte mult din transpirația corpului (aproximativ 35% din greutatea proprie) și datorită structurii solzoase a fibrei, precum și a lanolinei conținute, lâna merinos previne apariția și împiedică dezvoltarea bacteriilor vinovate de apariția mirosurilor neplăcute.
În acest mod, poți purta același tricou mai multe zile la rând fără a muta nasul colegilor de cort sau de refugiu.

2. Lâna merinos reglează foarte bine temperatura corpului

Fiind un produs ”viu”, lâna merinos ”respiră”, având capacitatea de a absorbi transpirația corpului și de a o elimina în exterior. Astfel îți dă senzația de FRESH chiar și pe urcările solicitante unde depui mult efort și transpiri pe măsură.

3. Lâna merinos ține de cald și când se udă

Dacă până acum nu te-a prins ploaia în traseu înseamnă că nu ai mers destul. La fel și dacă nu ai alunecat niciodată pe vreun bolovan în timp ce încercai să traversezi un râu de munte. Acum poți sta fără stres, lâna merinos ține de cald și când e udă și se usucă mai repede decât bumbacul.

4. Lâna merinos este în mod natural foarte elastică

Un beneficiu de luat în seamă pe traseele mai dificile, asigurate cu lanțuri sau cu porțiuni unde trebuie să te cațeri și ai nevoie de mobilitate maximă.

5. Lâna merinos oferă în mod natural protecție UV ridicată

Lâna merinos are în mod natural un factor de protecție UV ridicat (peste 40) fără a fi nevoie de a fi tratată chimic în acest sens.

6. Lâna merinos este confortabilă și nu înțeapă

Lâna merinos nu are nici o legătură cu lâna de la oile noastre din care făcea mamaie căciuli de ne scărpinam și după ce le dădeam jos. Fibra acestui material este foarte subțire (cam de trei ori mai subțire ca părul uman) și are un conținut ridicat de keratină, substanță conținută și de părul nostru ceea ce îi dă o finețe extraordinară. Așadar poți sta liniștit. Nu te înțeapă nimic pe niciunde.

7. Lâna merinos este prietenoasă cu mediul înconjurător

Lâna merinos are la bază keratina, o proteină naturală care se află și în propriul nostru păr sau piele. Deci, la fel ca părul sau pielea noastră, aceasta este biodegradabilă, provenind dintr-o sursă regenerabilă și 100% naturală.

Un gând despre “7 motive pentru care să porți lână pe munte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.